NIEUWS

Aantal praktijkexamens trekt aan

Sinds de herstart op 3 maart zijn in het hele land 67.000 examens afgenomen, waarvan 37.000 praktijkexamens en toetsen voor de auto. Het aantal auto praktijkexamens groeit per week, omdat kandidaten natuurlijk eerst rijlessen nodig hebben. Meldden zich in de eerste week 6.000 kandidaten voor een auto-examen of toets, inmiddels is dat 11.000 in de laatste week van maart. Vanaf 10 april heeft het CBR weer volle roosters en gaat het CBR overwerken.

Het slagingspercentage van deze eerste vier weken is gemiddeld 54%. Dit is natuurlijk nog niet representatief vanwege het kleine aantal examens. Toch hopen we dat deze trend doorzet, want dat zou kunnen betekenen dat kandidaten beter voorbereid op examen komen.

Door de corona lockdowns gingen meer dan 600.000 theorie- en praktijkexamens niet door. Zoals in het plan van aanpak van het CBR staat, verwachten zij dit jaar 155.000 van de in te halen lockdown-praktijkexamens bovenop de normale marktvraag.

Theorie-examens voor de auto, motor, bromfiets en recreatievaart zijn helaas nog niet toegestaan door het kabinet. Dit duurt in ieder geval tot en met dinsdag 20 april. Hopelijk zijn daarna versoepelingen mogelijk.

Reserveren theorie-examen tijdelijk niet mogelijk

Dan is ook het gehele reserveringssysteem voor opleiders gesloten. Het CBR gebruikt deze tijd om aanpassingen voor te bereiden voor de verwachte verlenging van de lockdown. Over deze verlenging neemt het kabinet een besluit op dinsdagavond 12 januari. Meer informatie hierover volgt na het kabinetsbesluit.Dan is ook het gehele reserveringssysteem voor opleiders gesloten. Het CBR gebruikt deze tijd om aanpassingen voor te bereiden voor de verwachte verlenging van de lockdown. Over deze verlenging neemt het kabinet een besluit op dinsdagavond 12 januari. Meer informatie hierover volgt na het kabinetsbesluit.

CBR houdt examenplekken vrij voor mogelijke verlenging lockdown 07-01-2021

Het CBR wil dat ook de klanten die tijdens deze mogelijke verlenging geen examen, toets of rijtest kunnen doen, als eerste een nieuw examen kunnen inplannen.

 

Daarom zijn voor de maand april de plekken voor nieuwe examens, toetsen en rijtesten geblokkeerd in de reserveringssystemen. Deze plekken houden we vrij voor de klanten die hun examen, toets of rijtest willen inhalen als er een verlenging van de lockdown komt. De plekken komen beschikbaar als er duidelijkheid is over een verlengde lockdown.

 

Op dit moment blijft het wel mogelijk om plekken te reserveren voor alles wat moet worden uitgesteld in de huidige lockdownperiode. Voor al het inhalen kan na de dag van uitstel meteen een reservering worden gemaakt. Zodra meer bekend is over de verlenging van de lockdown komt er verdere informatie op cbr.nl.

Vul dan ons contactformulier in, en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

075-7850210

06-48573101

Contact

KVK nummer: 34245067

© 2021 Zaanse verkeersopleidingen

Optimalisatie door Sterkseo

CONTACT

Tel: 075-7850210 

Whatsapp: 06-48573101

E-mail: info@zaanseverkeersopleidingen.nl

RIJSCHOOL & THEORIESCHOOL

Peperstraat 18

1502 AH ZAANDAM